Ilmainen toimitus yli 30€ ostoksille
Ilmainen toimitus yli 30€ ostoksille

Ympäristötyö

Kestävyys

Tiesitkö, että proteiinijauhe koostuu hera- ja kaseiiniproteiinista? Ne ovat maidon- ja juuston tuotannosta syntyviä jäämiä, joita ei ennen hyödynnetty mitenkään. Miljoonien ihmisten nykyään hyödyntämä tuote oli siis aikaisemmin jätemateriaalia!

Kierrätetyt pakkaukset

Purkkiemme kannet valmistetaan aina 100% kierrätetystä alumiinista. Purkeissamme taas hyödynnämme 100% kierrätettyä PET-muovia, jolle annamme uuden elämän!

Ilmastokompensoitu toimitus

Vaatimuksemme kaikille toimittajillemme on, että heillä on ilmastokompensoitu kuljetus. Me vastaamme näistä kustannuksista!

PROTEIN.FI

Me lajittelemme jätteet, sekä kierrätämme pahvit ja muut kierrätettävät materiaalit. Käytämme myös uusiutuvaa sähköä.

Paikallisesti tuotetut etiketit

Tuotteidemme etiketit on aina tuotettu paikallisesti. Se on hyväksi ympäristölle, ja samalla tuemme paikallisia yrityksiä!

Proteiinijauhe on ylijäämätuote

Tämä tarkoittaa, että olemme löytäneet uuden käyttötarkoituksen tuotteelle, joka ennen jätettiin hyödyntämättä. 

Workshopit ja koulutukset

Meillä on kuukausittain workshoppeja ja koulutuksia, joissa pohdimme miten voimme yrityksenä toimia vielä ympäristöystävällisemmin ja hyödyntää resursseja tehokkaammin.

Mikä on ympäristöystävällisin tapa kuljettaa ruokaa tai juomaa?
Mikä on ympäristölle paras vaihtoehto kuljettaa mehua? Lastata rekka täyteen appelsiineja vai jauheeksi tiivistettyä mehua?


Ensimmäinen askel on poistaa neste appelsiineista poimimisen jälkeen. Näin meidän tarvitsee kuljettaa vain niistä tiivistetty jauhe, mehutiiviste. Appelsiineista poistettu vesi on juotavaa, ja se hyödynnetään paikallisesti. Kun kuljetusvolyymi pienenee, se johtaa pienempiin hiilidioksidipäästöihin. Kun mehutiiviste saapuu mehutehtaalle, siihen lisätään taas vesi. Lopputuloksena on sama appelsiinimehu. PROTEIN.FI ei myy appelsiineja, mutta sama periaate pätee proteiinijauheeseen ja ateriankorvikkeisiin. Jauheen kuljettaminen nesteen sijasta on ympäristöystävällistä. Onko olemassa vielä ympäristöystävällisempää tapaa kuljettaa ruokaa?